VCA Basis en vol

Het komt regelmatig voor dat je voor een nieuwe opdracht ineens snel je VCA diploma nodig hebt. Geen probleem. Wij verzorgen regelmatig een VCA Basis of VOL Cursus met examen in de regio. Ben je geslaagd? Dan krijg je direct je certificaat mee naar huis. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en tarieven.

 

BASISVEILIGHEID VCA
Met het B-VCA diploma laat u zien dat u de basiskennis bezit van VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu).
Hiermee geeft u aan aan dat u veilig kunt werken en daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid van uzelf en anderen.
Als u aan de slag gaat voor bijvoorbeeld een aannemer, dan moet u in de meeste gevallen een B-VCA diploma hebben. Bijvoorbeeld als u op een bouwterrein of in een risicovolle omgeving werkt.
De B-VCA bestaat uit kennis over onder meer de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen.

VOL-VCA
Bent u operationeel leidinggevende op een locatie waar VCA verplicht is? Dan moet u het diploma Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (VOL-VCA) hebben.
Hiermee geeft u aan dat u veilig werkt en rekening houdt met het milieu en de gezondheid van u en de medewerkers waaraan u leiding geeft.
De VOL-VCA cursus bestaat uit kennis over onder meer de (Europese) wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen, het treffen van maatregelen ter voorkoming van ongevallen, kennis van VCA-bedrijfscertificering, het bedrijfsnoodplan en het organiseren van toolbox vergaderingen.

Storm Veiligheidsprofessionals bieden een compleet pakket op het gebied van veiligheid zoals:

  • advisering
  • consultancy
  • begeleiding
  • middelen
  • onderhoud
  • verzekeringen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact met ons op en informeer naar de kosten en mogelijkheden.