Code 95

Je Code 95 nascholing behalen?

Beroepschauffeurs zijn volgens Europese regelgeving verplicht om iedere vijf jaar tenminste 35 uur nascholing te volgen. Deze verplichting geldt voor het beroepsmatig besturen van alle voertuigen waarvoor een rijbewijs C of D vereist is. Zodra de chauffeur aan zijn nascholingsplicht heeft voldaan, komt er een code 95 vermelding op het rijbewijs. Deze vervangt het oude chauffeursdiploma en is vijf jaar geldig.

Voor wie is code 95?
Alle chauffeurs die nu een rijbewijs C of D halen en voor het eerst beroepsmatig de weg op gaan moeten in het bezit zijn van code 95. Vrachtwagenchauffeurs met een rijbewijs afgegeven vóór 10 september 2009, hebben in 2009 een termijn van zeven jaar gekregen om de code 95 te behalen. Zij dienen dus op 10 september 2016 de code 95 te behalen. Deze is vervolgens sowieso geldig tot 10 september 2021. Voor buschauffeurs is deze regeling al een jaar eerder ingegaan.

Hoe werkt het halen van code 95?
De 35 uur nascholing moet binnen vijf jaar gevolgd zijn, dit gebeurt in vijf dagen van zeven uur. Tenminste één dag moet besteed worden aan een praktijktraining. Voor de invulling van de overige 28 uur kunnen bedrijven en chauffeurs zelf een keuze maken uit een zeer uitgebreid aanbod van CCV-gecertificeerde nascholingscursussen. Dit kunnen bestaande certificeringen zoals VCA en BHV zijn, maar ook praktische cursussen die volkomen op de beroepschauffeur zijn gericht zoals Lading zekeren en Digitale tachograaf.

Code 95 pakket op maat
Chauffeurs zijn vrij om hun eigen nascholing in te richten. Regel jij de nascholing voor jouw chauffeurs? Dan is het natuurlijk leuker en zinvoller om dit af te stemmen op de dagelijkse praktijk in het bedrijf. Onze instructeurs komen graag naar jouw bedrijf toe om ter plekke een pakket op maat samen te stellen.

Storm Veiligheidsprofessionals bieden een compleet pakket op het gebied van veiligheid zoals:

  • advisering
  • consultancy
  • begeleiding
  • middelen
  • onderhoud
  • verzekeringen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact met ons op en informeer naar de kosten en mogelijkheden.

</div>