Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Aan de slag met toekomstgericht ondernemen!

Klimaatverandering, arbeidsomstandigheden, vergrijzing; zo maar wat termen die je zou kunnen associëren met maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Wat je als mens ook onder mvo verstaat, feit is dat het uiteindelijk gaat om het als bedrijf verantwoordelijkheid dragen voor de maatschappij. Door in activiteiten en processen rekening te houden met klimaatneutraliteit, circulariteit, inclusiviteit en/of eerlijke ketens onderneemt een bedrijf toekomstbestendig.

Wij zijn ervan overtuigd dat mvo-vriendelijk ondernemen niet alleen goed is voor de maatschappij, maar uiteindelijk ook voor de onderneming zelf. Want hoewel weinig bedrijven dat op voorhand verwachten, is ondernemen vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid goed te combineren met het behalen van financieel rendement – zeker op de langere termijn. Denk alleen maar aan de toegenomen vraag naar duurzame producten en diensten of het feit dat betrokken bedrijven beschikken over beter gemotiveerde medewerkers en dus een hogere arbeidsproductiviteit.

 

Toekomstbestendig ondernemen
Het kan ook zijn dat grote inkopers zoals de overheid of andere bedrijven erom vragen. Of wat te denken van maatschappelijke druk vanuit media, consumenten of vakbonden?

Aan de slag met MVO

MVO is geen project, maar een integrale visie op de kernactiviteiten van een bedrijf. Door er in al je processen – van inkoop, productie, verkoop tot onderhoud, HR en marketingcommunicatie – rekening mee te houden haal je er uiteindelijk ook het meeste uit. Mvo-richtlijnen kunnen helpen, maar vooral het voortdurend afstemmen van bedrijfsbeslissingen op de belangen van de maatschappij is het belangrijkste kenmerk.

 

Wil jij ook graag aan de slag met maatschappelijk verantwoord ondernemen? Neem dan contact op met de adviseurs van Storm Veiligheidsdiensten.

Storm Veiligheidsprofessionals bieden een compleet pakket op het gebied van veiligheid zoals:

advisering
consultancy
begeleiding
middelen
onderhoud
verzekeringen
Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact met ons op en informeer naar de kosten en mogelijkheden.