VISIE OP BHV

“BHV, van aanwezig naar competent”

Maatwerk

Middels onze competentiegerichte opleidingen stappen wij af van de klassieke BHV trainingen en zullen uw medewerkers in staat zijn om benodigde vaardigheden uit te voeren. Samen met uw organisatie worden vanuit uw RI&E BHV scenario’s beschreven op basis van de restrisico’s. Met deze realistische scenario’s trainen wij binnen en buiten uw bedrijf zodat uw BHV organisatie de vaardigheden direct in de praktijk kan toepassen.

De opleiding BHV die normalerwijs uit een gehele dag bestaat hebben wij opgedeeld in vier dagdelen, waardoor u de dagdelen naar wens kunt verdelen over het gehele jaar.

In het voorjaar herhalen we de basis vaardigheden, benodigd als voorbereiding op de scenario training in het najaar en de her certificering. In het najaar gaan we met de specifieke doelgroepen in de praktijk scenario’s uit de RI&E trainen op de locatie van hun werkgebied.

Door onze gezamenlijke werkwijze wordt de competentiegerichte opleiding BHV efficiënt en reduceert deze uw opleidingskosten en vergemakkelijkt het uw interne opleidingsplanning.

Kwaliteit theoretisch lesmateriaal en schriftelijke rapportages

Voor onze lessen worden jaarlijks de nieuwste versies van het NIBHV, Rode Kruis en Oranje Kruis aangeschaft en geïmplementeerd in onze opleidingen en PowerPoints.

Lesprogramma’s en schriftelijke rapportages worden doormiddel van een intercollegiale toetsing gecontroleerd voor oplevering.

Kwaliteit Instructeurs

Wij werken uitsluitend met gecertificeerde instructeurs waarbij de instructie bevoegdheid van het NIBHV als minimum wordt gehanteerd. De verschillende instructie bevoegdheden worden herhaald conform de certificeringseisen.

 

De instructeur houdt zich bezig met het vakbekwaam maken en houden van functionarissen op zijn eigen vakinhoudelijke expertise. Daarnaast assisteert hij binnen uw organisatie oefenleiders bij het uitvoeren van oefeningen. Hij zorgt ervoor dat zijn eigen vakbekwaamheid op niveau is, zowel vakinhoudelijk als didactisch. Hij beschikt over de vakinhoudelijke verdiepende kennis die hem in staat stelt om boven de stof te staan. Dit is een essentieel onderdeel van het kunnen overdragen van de vereiste kennis en vaardigheden. Binnen de veiligheidsketen (Pro-actie, Preventie, Preparatie, Repressie en Nazorg), valt de functie instructeur onder de schakel Preparatie. De instructeur kan binnen verschillende culturen/disciplines en op verschillende niveaus samenwerken.

De instructeurs beheersen de Nederlandse taal vloeiend in woord en geschrift.